lite rädd?

Hmnn.. jag brukar inte vara nån räddhare så jag vet inte vad som är fel.. Visst kan jag vara sjukt rädd för mörker och hoppar/skriker till så fort det rör sig i buskarna. Men då är det själva hoppa-fram-ur-mörkret jag är rädd för. Inte för fula gubbar. Jag har alltid känt mig ganska trygg när jag går hem på kvällarna. Jag är ju alltid nykter och ganska stark :) Men igår fick jag en obehagskänsla här hemma, kände mig inte trygg riktigt. Gick upp flera gånger och kollade så dörren var stängd.. Konstigt va?!
Idag har vi varit på Malma Marknad- aldrig mer dit! Massor med folk och knallar, hög ljudnivå och sunkiga människor. Inte min grej riktigt :) Pappsen bjöd på mat i Malmköping. Kvällen har jag tillbringat hos mamma, i stugan. Tog nog ett ganska dumt beslut i att cykla dit- då måste man ju även cykla hem.. Och där kom räddharen tillbaka. Ringde D innan jag åkte för att han skulle ha lite koll på var jag var om nått hände, fick en cyklist bakom mig i skogen och fick ringa honom igen. Tur att han kunde prata just då annars hade nog kunnat få en hjärtsnurp- så rädd var jag :(
Nu är iaf dörren låst och jag hoppas jag kan somna inatt. Ha det!

dålig uppdatering..

av min semester, men det kan ju också vara för att jag inte gjort så mycket.
Jag har ju verkligen vädergudarna på min sida- eller inte! Regn och vinterkyla på semester är inte en bra kombo.
Jag har iaf firat min moster som fyllde år, haft mormor på besök, grillat hos mamma, hälsat på farmor, tränat, lunchat med Carro, internetshoppat, spelat massor med kort, provat brudklänningar i Peking och ätit stora glassar i Söderköping.
Söderköping är en så sjukt mysig stad. Ett perfekt ställe för ett sommarhus :) Synd att det regnade när vi var där men hade ju trevligt sällskap. Åkte dit med Jenny, Marcus, Wille och Max. På tal om det så har jag  fått en fin förfrågan angående familjen Runkarna, En förtroendeförfrågan kan man kalla det och det gör mig sjukt glad. Synd bara att jag inte kan vara med på den dagen :(
Det finns så sjukt många fina brudklänningar men inte många passar på en tjockis. Tur att man har fantasi och självinsikt så man vet vad som kommer bli fint om man går ner i vikt. Efter Thaiand blir det träning och kanske nån diet i 9 månader framöver..
På tal om Thailand så är det en ny resa bokad dit vecka 7-8 tillsammans med stora släkten. Blir 19 stycken från fam. Ericsson som gör Karon beach osäker :)
Ganska mycket utgifter och osäkra inkomster här framöver gör att jag måste jobba mer. Ringde min gamla chef för att se om han hade nått extra jobb över till mig... Han var i en bil i Grekland och skulle ringa upp när han kommer hem. Skulle behöva jobba 2-3 kvällar i veckan, men det är ju bara ett år och det kommer bli ett bra år också!! Jobb, thailand gånger två, bröllop och förhoppningsvis ett nytt jobb också..

SMS-inlägg

img_0294 (MMS)


Semester..

Jaha. första riktiga semesterdagen är idag. Runt klockan 9 imorse ringde jag min chef och frågade omjag fick komma tillbaka och jobba, hen skulle kolla upp saken en trodde jag var tvungen att ta ut semester :(



Åsa fyller

img_0287 (MMS)

Åsa fyller


Grattis älskling!!

img_0285 (MMS)

Grattis älskling!!


När det inte finns annat att lägga forskningspengar på :)

Ett äpple om dagen är bra för magen, lyder det svenska talesättet.

Efter att ha spenderat 130 miljoner kronor har EU:s forskare kommit fram till samma sak.

– Lindrigt sagt helt sjukt, säger EU-politikern Marit Paulsen (FP).

Nja, helt eniga med svenskarna är faktiskt inte de 200 forskarna som EU:s projekt Isafruit sysselsatt.

Enligt dem är det två äpplen om dagen som gäller.

"Two apples a day keep cholesterol at bay". Två äpplen om dagen håller kolesterolet borta.

Gammal kunskap

EU-kritikern Marit Paulsen (FP) är inte ett dugg förvånad över hur EU väljer att satsa sina pengar så här i kristider.

– Helt sjukt, säger hon.

Hon är vice ordförande i EU-parlamentets jordbruksutskott och säger att syftet med projektet inte ens är folkhälsan. Det handlar om att främja efterfrågan på europeiska jordbruksprodukter.

– Att äpplen är nyttiga är ingen ny kunskap, säger hon.

Bruna äpplen

EU:s projekt har pågått i fyra år och har kostat 13,8 miljoner euro, enligt Daily Mail.

En stor del av summan har spenderats på att utveckla tecknade superhjälten Mr Fruitness som ska få barn att äta mer frukt. Enligt Daily Mail är forskarna i projektet själva stolta över många forskningsresultat.

De har också kommit fram till att äpplen inte blir bruna lika fort om man sänker ned dem i 50-gradigt vatten i 40 sekunder, något som presenterades på en konferens i Bryssel.


8 timmar kvar..

2 timmar gjorda och 8 kvar ----------------> Semester!!


Igår jobbade jag mina 13  timmar sedan var jag tvungen att svulla MCDonalds.. och jag tycker inte ens om det :(
Men jag hade lite bråttom och var hungrig.
 Efter det blev det en liten sväng till farmor och en fika där. Ibland när man kommer dit är allt som vanligt och ibland tänker man verkligen på att hon är 93 år. Hon är ju pigg och glad men ibland slår det mig hur smal hon är, hur skör, hur jobbigt en del saker är för henne som tidigare varit vardag, hur hon bor ensam på en gård och sköter om sina hästar och jordbruk men ändå är på väg att tyna bort.  Dom gångerna är det nästan jobbig att vara där. Känns som om det kanske är sista gången. Men jag kan ju inte gå omkring och tänka så. Om jag känner min farmor rätt så kommer jag träffa henne många gånger till :)

 


Jämnvikt igen :)

img_0283 (MMS)

Jämnvikt igen :)


snart..

.. semster bara ca 10 arbetstimmar kvar
...får jag gå hem efter 13 timmar på kontoret
.. börjar det väl regna ;(

Nu kommer regn och kallare luft

Sörj, värmeälskare. Det stekande hettan är över.

Nu drar regnmoln och kallare luft in över Sverige.

Torsdagen ser ut att bli den sista dagen på länge med temperaturer över 25 grader.

Men speciellt soligt blir det inte. Två rejäla fronter med mörka moln drar in från väster och nästan hela landet får sig en dusch.

Finare till helgen

– Det blir en ändring jämfört med tidigare. Under torsdagen blir det mycket moln och regn i hela Sverige, säger meteorologen Hilde Holdhus vid vädertjänsten Storm i Norge.

Men den urgamla sanningen gäller än: efter regn kommer solsken. Under fredagen drar molnen österut och enligt prognoserna spricker det upp framför allt i södra Sverige.

Slut på värmen

Temperaturen har dock sjunkit rejält och det blir förmodligen inte över 25 grader någonstans. I de norra delarna betydligt kallare.

– Den varmaste perioden är troligtvis över nu. Rent generellt kommer det in kallare luft och jag har svårt att tro att det blir lika varmt igen, säger Hilde Holdhus.

Även lördagen kan bjuda på hyfsat väder, men sedan drar nya regnväder in från väster på söndagen.

– Fast från söndagen och framåt är prognosen väldigt osäker. Vi vet inte riktigt placeringen av de regnväder som drar österut, säger Hilde Holdhus.

Den som ändå väljer att tro på prognosen kan se fram emot ganska typiskt svenskt sommarväder med både regn och lite sol under nästa vecka.


Är inte det typiskt. 2 dagar kvar till semestern och värmen är borta :(

ÅHHHH!

Tänk om nått sådant här häftigt skulle hända mig... måste skaffa båt- då ökar ju iaf chansen :)


Onsdag..

Igår träffade jag söta Erica med lilla Astrid. Man blir så glad av att träffa Erica för hon utstrålar och sprider glädje och värme ♥

Efter det bev det lite balkonghäng med Tessan och sen en promenad helt solo för att rensa ut lite tankar och funderingar innan semestern :)

Föresten.. har fått lite klarhet i larmet som går igång på nätterna och väcker hela kvarteret. Det är tydligen Hemköp och när D ringde dem för att fråga vad i helvete dom höll på med så hade dom svarat att det var när brödkillen kom! Vafan, så dom tycker att det är ok att när brödkillen kommer två dagar i veckan så kan man låta ett alarm tjuta i 1 timma mitt i natten?!!
Nej, händer det igen så vet jag precis vad jag ska göra. Jag har tagit reda på vad chefen heter (G.P) och skall ringa och tracka honom varje natt tills jag är säker på att et slutar. Slutar G.P svara i telefon så tar jag reda på vart han bor och står utanför hans hus med en vevuzela- payback time!

Saknar min ring :(

img_0282 (MMS)

Saknar min ring :(


Träffat underbara Erica och Astrid <3

img_0276 (MMS)

Träffat underbara Erica och Astrid <3


så jävla kul :)

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!

Mina designade sko på NELLY.COM

Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


jävla skitdag!

lite stressad imorse, slog i foten. När jag kommer upp till jobbet hör jag hur det pyser om colan i påsen och sticker ner handen i påsen för att rädda mobilen och samtidigt koppla från larmet. Larmet går igång men jag stänger av det. Men man måste ringa ett nummer och bekräfta sig men telefonen funkar inte!! Ljudet är paj! Får springa bort till mitt skrivbord och ringa... Jävla skitdag!

:(

img_0278 (MMS)

:(


Måndag igen

Nu börjar jag räkna ner till semestern. Bara 5 arbetspass på Fallet + 8 övertidstimmar och ett litet pass på Lotsen så Fredag klockan 16:45 -semester!!

Hänt i helgen:

Fredag: Inte mycket. Var uppe hos mamma en sväng och åt mat sedan hem o läsa bok :)

Lördag: Moln och regn. Vafa*n på min lediga dag. Blev en fika på stan och lite tröstshoping sen fest nere hos grannen!
Mycket trevlig kväll med underbara tjejer :)

Söndag: Sol när jag vaknar klockan åtta men sen moln. Varför har jag aldrig solturen på min sida? Blev lite städning och sedan hem till svärmor och lämnade en liten present då hon fyller år på Tisdag och jag kan inte vara med och fira :( Där råkade jag även tappa en diamant från min ring så den fick vi skicka in för omläggning av alla stenar . Så nu är man ringlös ett litet tag..
Åkte och hämtade pappas lilla hund för att ta ut henne och bada lite.. sedan hem till underbara Jenny och Marcus ute på Arnö. Söta lilla Wille och stora killen Max var också där. Åt mat och snackade skit! Tog även en promenix ute bland våra gamla hoods och insåg att inte mycket hade ändrats på 20 år :) Är så sjukt skönt att umgås med den smarta blondinen Jenny, man kan bara vara- på ett bra sätt!



Älskar!

Tänk om jag vore smal igen.. då hade jag köpt 2 par av dom här:



Powen SEK 849, Stylein - NELLY.COM


Freeedag

Jobbar över lite idag med.. hoppas det märks på lönen nästa månad :)

Var ju på Salem igår, trött som få men det var det värt. Han var grym

Han avslutade med den här :)


hahaha!

Kopierat från sn.se

Svårbusad unge?

Det går ju inte alls att busa med gorillaungarna på Kolmården, anser en privatperson och anmäler djurparken till KO för vilseledande reklam.

Relaterat

I sin anmälan uppger privatpersonen att djurparken i sin marknadsföring försöker locka besökare med uppmaningen:  "kom och busa med gorillorna Gonzo och Enzo". Men eftersom det är förbjudet att gå in till gorillorna kan marknadsföringen ifrågasättas, anser privatpersonen.


Hur tänkte man nu? Inte ens jag som älskar djur och vill kramas med alla vill inte leka lekar med gorillorna. Tror inte dom leker på samma sätt :)

Trött Torsdag

Hmnn.. Kanske borde lära mig säga nej?
Igår jobbade jag som vanligt - 16:45 , började sedan 17:00 och körde ett 9 timmars pass till
Åkte hem, duschade och sov i 2,5 timmar och jobbar nu lite extra. Kör 06:00- 17:00

Värst kommer det nog bli ikväll eftersom jag ska till Lotsen och se Salem och då veta att jag börjar 06:00 imorgon med.. men måste man, så måste man :)
 

Onsdag..

I måndags efter jobbet var jag och badade med hundarna- hur mysigt som helst
Igår efter jobbet åkte jag till farmor och fikade och sedan middag med tjejerna på vår kvarterskrog :)
Idag efter jobbet- jobba.. inte alls lika kul men måste man, så måste man :)


Soooooooooooooool

Jag vill ut i solen, jag vill ligga i vämen och läsa en bok, jag vill äta glass, jag vill doppa fötterna i havet, jag vill få en gyllenbrun färg, jag vill njuta av sommaren, jag vill, jag vill, jag vill!

Måndag

Igår när jag kom hem ringde dom från jobbet och undrade om jag ville jobba. Behöver lite extra pengar så jag tackade ja :) Så jag satt med fotbollen i bakgrunden och jobbade, vilken match! Viva la Espania!

Jag skulle nog inte tackat ja om jag kände efter hur min kropp mådde för när jag kom hem och la mig i sängen kunde jag bara läsa några sidor på min bok innan jag däckade. Jag brukar ha svårt att somna- men nu däckade jag av ren utmattning..
Tur är väl det att man får sovmorgon när man jobbat kväll. Behövde inte komma in till jobbet förens klockan 10 idag :)

En underbar helg!!

 Har haft en sådan underbar helg. Allt har verkligen varit perfekt så som väder, sällskap och event!!

I Fredags åkte vi upp till Sthlm. På vägen mot Gålö stannade vi till i Trångsund hos moster Eva på en fika. Väl framme möttes vi en hop av underbara människor!! Fredagskvällen spenderades med vänner och grillning.

På Lördagen var det gemensam frukost och sedan lite bad och sol som stod på agendan. Efter det började cermonin!! En härlig cermoni under bar himmel och världens finaste Elin och Patrik svarade ja!
Middagen var otroligt go och många fina tal hölls. Festen var som en fest skall vara men jag var ganska trött och tvungen att lämna in runt 03:00

Brunch på Söndagen och presentöppning. Blev en tur till stranden innan vi checkade ut. På vägen hem började dock bilen låte, det slog i hela bilen. Stannade till och upptäckte att nån hade lossat på bultarna och en var borta så hjulet höll på att lossna. Trots detta sabotage kan jag nog utnämna detta till 2010 års (näst- ) bästa helg!!  Bästa måste nog vara Italien, Rimini 20100502..

Elin var verkligen vackrast i världen och jag önskar henne all lycka i världen och måste bara tacka och buga för en perfekt helg tillsammans med brudparet, deras familj och vänner!

Fredag!!

Idag jobbar jag halvdag och sen ska vi åka upp till Sthlm för en hel helg av festligheter och inte minst Elin och Patriks bröllop!
Det ska li så himla kul och jag vet att hon kommer vara den vackraste bruden i världen.

Igår hann jag allt jag skulle men det blev en lång kväll. Är ganska trött nu men får vila på Måndag :)

Nått har hänt med min Iphone.. Det har kommit in något skit i kameran och det går inte bort.. så det blir ett svart streck på kortet :( Så himla tråkigt! Måste lämna in den och hoppas att det går att fixa- men då blir jag ju utan Iphone ett par dagar..
Inte nog med det så hittar jag inte laddaren till vanliga kameran så jag måste låna mammas, för man måste ju ta kort i helgen :)

Ses eller hörs!



Inte ett öga torrt när Patrik friade till Elin inför familj och vänner på Ölansgillet i höstas..


Torsdag

Igår blev det ju bara jobb, från tidig morgon till sen kväll så idag har jag massor att göra. Hann ju liksom inte riktigt med något annat än just jobb :)


Så idag ska jag..



  • jobba
  • köpa något att ha över klänningen
  • kolla slipsar till D
  • köpa strumbyxor
  • måla naglarna
  • fixa fötterna
  • kanske plocka ögonbryna, helgen till ära- vi får se ;)
  • packa för en weekend borta
  • hjälpa mamma och handla
  • hjälpa mamma och duscha och städa lite (hon har ju gipsat ben)
  • laga mat, äta mat
  • köpa kort
  • köpa nytt papper och slå in presang
  • ...

Men detta är det jag skulle vilja göra idag..



  • sola på stranden och läsa en bra bok
  • åka till farmor och bara kolla ut över hagarna och hästarna och slappna av
  • Kanske äta något gott








Onsdag

Länge sedan sist... men jag ser ju också att många inte läser bloggen dom riktigt varma dagarna :)

Snabb uppdatering om vad som hänt sedan sist

Fredag: kommer knappt ihåg, tror jag var hos mamma en sväng på kvällen sedan tog det lugnt framför Tvn.. *tror det iaf*

Lördag: Där har jag bättre koll, var på Blacksta. Köpte mig en kista och ett matsalsbord. Frågan är ju bara vad jag ska med ett till, men men.. Sedan jobb på Lotsen ända till morgonkvisten

Söndag: Årets första soldag för mig!! Åkte till stranden med D, Carro och Lillemor. Såååå sjukt skönt att få sola lite ;) Sedan hem till mamma för lite mat och därefter till D´s föräldrar för lite kortspel

Måndag: Sjuk

Tisdag: Sjuk och hemma från jobbet. På kvällen åkte vi förbi Jenny med några vinställ som jag också köpte på Blacksta sen en promenix med Tess

Idag: Jobbar lite övertid på jobbet, så jobbar 06:30- 17 sedan direkt till Lotsen för ännu mer jobb :O)


Jag läntar till helgen och dess bravader. Sthlm och bröllop väntas. Efter det är det bara 2 veckor arbete kvar och därefter 2 veckor semester (!) sen två veckors jobb och sen THAILAND.. Vad konstigt det blev att skriva, 2 veckor, 2 veckor, två veckor :)


Här kommer tre olika bilder, tagna vid tre olika tillfällen. Men den röda tråden måste vara Loppan och Moster Ninni och deras slående fotogenique..



Nice

img_0270 (MMS)

Nice


Har köpt en kista och ett bord och ska nu ...

img_0266 (MMS)

Har köpt en kista och ett bord och ska nu ner till Lotsen och jobba. Kraaam


Årets bild från Blacksta på Fia o Ninni

img_0265 (MMS)

Årets bild från Blacksta på Fia o Ninni


Fredag..

Trött som en tok, kom hem sent i går och kunde sen inte somna. Smällde till D sista gången för att han snarkade och lät vid 03:30.

Igår var vi på Loppis med underbara Jenny och Markus sedan åkte vi hem till deras palats och grillade. En sjukt rolig kväll med mycket minnen och skratt. Har saknat min Jempy ♥

Det finns vänner och så finns det vänner. En del tar ens energi och när man väl tänker efter så har dom inte tillfört nått alls i ens liv, aldrig gjort något för mig. Sedan finns det riktiga vänner. Riktiga vänner är sådanna man skulle dö för och dom är inte lika många men Jenny är en av mina. 

Tack Jenny för igår och tack till alla mina vänner för att ni finns!!!

Nu blev det ett litet snyft inlägg.. men så får det bli :) Fedag idag och jag vet inte vad jag ska göra ikväll men imorgon ska jag till Blacksta och sedan på kvällen ska jag jobba på Lotsen. Hoppas på att kunna sola lite på Söndag :)

Bild från Blacksta förra året


Grillning på Arnö

img_0260 (MMS)

Grillning på Arnö


RSS 2.0