Torsdag

Det börjar bli väldigt tråkigt att vara hemma! Jag är dessutom lurad av SN. Igår på nätupplagan lockade dom med vad som skulle stå i dagens tidning.. så när jag vaknade sprang jag upp för att läsa tidningen. Men det fanns inte där!

Fan!!!

Jag skulle vara duktig och göra kalops men det gick åt skogen!
Började med att hälla kokande vatten över ett finger som jag nu knappt kan använda på grund av skadan.
När kalopsen puttrat klart stängde jag av plattan som vanligt och lät kastrullen stå kvar.. Men tydligen stängde jag inte av den utan den var på! Så jag sitter i soffan och känner mig nöjd med mig själv när det börjar lukta bränt- jag har inte bara råkat missa att stänga av den utan även satt up den på högsta så nu har kaloppsen kokats torr och börjat brännas vid.

Så i en rökig lägenhet, med brännt finger och döv på ena örat sitter jag nu och surar..

Ipad..

Idag lanserades Apples nya pryl.. en IPAD!
Jag såg en del av lanseringen online och känner att jag måste ha en!!


Oväder..

Idag ska ett stort oväder komma in  över Nypan. Är det inte ganksa typiskt då Daniel har Polis-bils-körning på E4 på schemat idag. Kan inte vara kul att träna att köra riktigt fort när underlaget inte tillåter höga hastigheter. Helt ärligt hoppas jag att det blir inställt idag och att han får göra om det när det är lite bättre väder..

Onsdag

Och locket för örat är kvar. Ganksa irreterande att bara logga hemma när man inte ens är sjuk. Det är ju ok om man har feber och sover hela dagarna... men jag sitter ju bara hemma. Jag kan inte kolla på TV eller har musik på för det är jobbigt för örat så allternativen är ju inte så många.


Igår sydde jag om min gungstol och idag har jag en liten valp här som håller mig sällskap.





hon har fått för sig att det är ok att hämta saker att bita på och samla ihop dem under matbordet..




Måndag

Pinsamt dåligt bloggat men tiden har inte riktigt hunnit till. Det har ju hänt en del sedan sist. Störst är att min kille har tagit steget ut i världen och blivit Polis.
I Fredags hade han examinering i Blå Hallen, Sthlm. En fin cermoni och därefter hade vi en lite motaging för dom 35 närmsta. Mycket nice!
Jag är mäkta stolt över honom men det känns ändå lite overkligt. I skrivande stund sitter jag hemma med lock för öronen och kan inte jobba medans han går omkring i full mundering och vapen (!) Konstig känsla, hoppas den försvinner inom kort.

Tillbaka till mitt j*la öra. Jag fick lock för örat i torsdafs morse och det gav sig inte. Ställde då självdiagnosen vaxpropp, eftersom jag aldrig haft det trodde jag att  det passade in på mina symtom. Använde därför dom medel och metoder som rekomenderas vid Vaxpropp- utan resultat. Gick hela Fredagen och var helt död på vänster öra. Heljen har gått och eftersom jag visste att jag skulle till vårdcentralen idag har  jag låtit det vänta. Läkaren sa att det inte var någon vaxpropp utan något virus och irretation i örat som orsakat det. Så vila ordineras.
Huvudsakligen  var ju där för min irreterande hosta som har pågått i 6 månader. Där har alla andra i min omgivning diagnoserat mig som asmatiker. Men det var det inte. Jag har jättefina lungor, "man kan inte tro att du har rökt i 10 år sa läkaren" och kapacitetn var 23% över normal.. så jag borde inte hosta. Men det gör jag!! Så när han inte visste vad som var fel skrev han ut lite starkare hostmedicin. Konstigt det där..

I Lördags var jag på Fik@ och firade erikas födelsedag- mycket trevligt att komma ut och käka lite. Lite synd dock att jag inte hörde nått och allt solande ljud som är på en resturang blev som ett buller.

Igår firade vi Daniels farmor som fyllde 80 och sedan blev det tacokväll med Johan Falk tillsammans med kusinerna.

Nu ska jag gå och  köpa mig lite mat:)


mesigt!

Fick ett mesigt mail.. där det stod som överskrift "Du vågar aldrig vara helt ärlig" Sedan stod det massa frågor man skulle svara på och sedan skicka vidare.. Gillar inte kedjebrev men blev intresserad när jag läste överskriften.. sedan började jag skratta inombords för frågorna var ju mer mesiga än utmanande.. här kommer en del av dom - FÖR JAG VÅGAR :)


Vem tänker du på just nu?
Idioten som skickade detta mail 

Röker du?
jajjemen

Beroende av?
som jag svarade tidigare.. tobak! och Coca-Cola... och godis.. och..


Var får du oftast dina komplimanger från?
Hmnn.. mig själv :) Eller ska jag kanske svara Daniel?

Brukar du skratta för dig själv?
Gjorde det senast när jag läste det här

Hur ofta får du sms?
Nu när Daniel flyttat hem inte lika ofta som förr :)

Vad står det i ditt senaste inkomna SMS?
Det kan jag inte skriva i bloggen, kommer bli en överaskning

Vart är du född?
På BB 

Vad har du för TV?
En Samsung 50"

Är du allergisk mot något?
Jaaa.. faktiskt. Mot kyla (och kedjebrev)

Har du haft sex idag?
Nej, har du?

Vad vill du göra med ditt liv?
Rädda världen, lösa svälten och vinna massa pengar

Sov du naken? 
Oftast inte 

När var du arg senast?
Idag, när jag läste tidningen om små irreterande troll som belägrar hus. 


och sedan fortsätter det i samma anda i en evighet.. men nu har jag inte tid mer- för nu börjar Paradis Hotel :)


Aj min nacke

har så sjukt ont i nacken.. riktigt synd om mig idag :(

Oj vilken Söndag..

Idag har jag gjort mycket. Vaknade imorse och åkte till Motala för att köpa en present till min pappa som fyller 60 i slutet av månaden. Han har haft en hund som gick bort för många år sedan som han saknat otroligt mycket så det är väl inte mer än rätt att han ska få en ny ;)

 Att få se hans blick när han förstod vad han skulle få var oslagbar!! Absolut värt att äta nudlar en tid franöver :)

Här är min födelsedagspresent till pappa.






Snabba cash

Såg filmen Snabba Cash igår. Den var ju inte alls som boken men fortfarande riktigt bra!

Sitter hemma och väntar på ett ganska viktigt samtal just nu *hoppas* *hoppas*

Lördag..

Jag har konstaterat några saker denna vecka, som tex.

Jag har skänkt 400 kronor till Haiti... men det kommer dom stackarna inte långt på, så jag har kommit på en lösning för dom ( och mig)
Alla (nästan alla iaf) människor i Sverige har råd att avvara 10 kronor, och det finns kanske dom som verkligen inte kan det.. men och andra sidan finns det dom som kan avvara 20 kronor. Så om alla gav mig 10 kronor var skulle jag få ihop runt 90 miljoner. Jag skulle självfallet skänka 10% till välgörenhet. Så alla vinner på det!
Nästan ingen kommer märka av att det fattas en tia, jag kommer därimot märka att det finns 81 miljoner extra på mitt konto och välgörenhetsfonder för Haiti kommer få 9 miljoner extra. Så man kan ju säga att alla är vinnare på detta.

Ett annat konstaterande är att jag måste boka mina gympass i tid. Nu har det hänt två gånger denna vecka att jag inte får plats på ett pass. Tränade i Måndags, I Tisdags bokade jag plats på Spinning men när jag kommer ner till salen är alla cyklar upptagna. Nån j*el har tagit en cykel utan att boka! Träning Torsdag och Fredag men imorse när jag kom till gymet lite innan passet skulle börja så fanns det ingen plats kvar. Inte OK på en Lördagmorgon alltså!
Så jag måste alltså boka i tid och komma i god tid och paxa en cykel!

Jag är ALLERGISK mot kyla och behöver åka på semester till varmare bräddgrader. Måndagen den 25:e ska jag till Läkaren. Jag ska se om dom kanske kan skicka en remiss till Thailand(?)

Jag älskar att köpa blommor på torget av två anledningar. För det första är det sjukt nära och för det andra väldigt billigt! Idag har jag köpt 30 tulpaner. Vita och typ äggskalsgula?(?) Riktigt fint!

Jag har bestämt vad jag ska köpa till min pappa i födelsedagspresent. En hund. han älskar hundar och jag VET att han verkligen skulle vilja ha en.... och det enda som stoppar honom att köpa en är hans katt. han är rädd hur den gamle katten ska reagera. Så mitt mål är att köpa en hund på "öppet-köp". ta hem valpen en vecka och kolla hur kattkraken reagerar. om han drar sig undan eller om han gillar sällskapet.
Så mitt 4:e konstanterande är att " det är f*n inte lätt att formullera min önskan till uppfödare"

Nej, nu ska jag faktiskt hem till min mamma en sväng och äta lite mat. Tanken var att jag skulle hem till farmor men så blev det inte..får ta det imorgon :)


Idioti..

Läste en sak på sn.se idag som gjorde mig sjukt irreterad!

Det är kallt hos ockupanterna på Stora Berga utanför Nyköping. Sedan ett par dagar dagar tillbaka har kommunen stängt av elen. Enligt kommunen beror det på att grannfastigheter annars riskerade att drabbas av elavbrott. Samtidigt kan ockupationen snart få ett slut. På tisdagsförmiddagen besökte kommunens fastighetschef ockupanterna.
– Vårt erbjudande är att aktivisterna får lokaler i ett gammalt magasin inne i Nyköping, säger Maude Andersson Pekkanen, fastighetschef på Nyköpings kommun.

Idioterna ockuperar ett hus, Nyköpings Kommun polisanmäler inte dessa inkräktare utan erbjuder dom en lokal (?)
Jag vill ha en villa vid havet, undra om jag kan få det genom att begå brott? Kanske skulle göra intrång i komunhuset och slo mig till ro där en vecka. Då kanske dom erbjuder mig en fin villa vid havet, gärna stor tomt. Ett litet stall och några hagar vore inte fel. Men det får inte vara för långt från stan.. Nej, det funkar inte så. Eller gör det?
Det funkar ju dom här j*la idioterna, komunen nästan uppmuntrar folk att belägra hus för att få som man vill.

Jag blir sjukt arg när jag tänker på det och det finns många tankar och fula ord jag kan använda.. Men jag kan inte skriva mer för då kommer datorn snart åka i golvet.

Min sista mening blir :
Argh!! Jävla bergstroll, ni kan väl som alla andra människor: skaffa er ett jobba och hyra/köpa en bostad!!

Döende..

När man inte tränat på länge och skall börja igen måste man ha en morot.. Jag har lockat mig  själv med "det är ju så himla skönt efteråt". Men det var inte sant idag- jag är närmare döden! Kanske blir skönt imorgon när lite träningsvärk kommer?

Typiskt..

Inget kul har hänt i helgen, därför har jag inte bloggat. Eller nej, jag ska inte ljuga. Jag har inte bloggat för att jag är inte lika beroende av datorn. Förr satt jag med datorn i knät dygnet runt.. Nu sitter jag med min Iphone :)

Idag hade jag bestämt mig för att gå och tröna, måste bli av med övervikten.. Så jag kommer hem- enligt planen. Börjar laga min soppas, som skall skjuda i 3 timmar- allt enligt plan. Sedan kommer världens huvudvärk- inte enligt planen! Men jag ska tamig dit och köra ett pass iaf och hoppas på att dom inte har så hög musik..

2009.01.01 - 2009.12.31

♦ År 2009 i bilder ♦

År 2009 var året Daniel lärde sig rykta och blev svansansvarig



Min älskade mamma fyllde 50 år!!




Jag och Tess-the-Mess åkte till Porto Rico, Gran Canaria



Tess som napkin-man



Året då jag tog tag i mina fobier och klädde ut mig till dvärg



Påsk med påskpynt



Påsken 2009 var det så fint väder så man kunde sitta ute!!



Elin och Patrik kombinerade födelsedagar och husköp och bjöd på kalas



Daniel visade upp sig som Red-man på PHS-dag



Kusin Nisse tog studenten



Kusin Martin med..



Midsommar!!
Nej, dom är inte mongo. Dom är som alla andra i vår släkt ♥



2009 bjöd på några Måndagshoppningar med Sara



Cup på Strandstuviken



lite stughäng..



Smågrodorna fyllde 2 och 4 år!!





Auktion på Blacksta





En av många filmkvällar



Gröna Lund med mamma, Dennis och Daniel



Trosa med pappa, Eva och Daniel



Karnevalsfest hos Gustafssons



Lille Adam fyller 1 år!



Smultronstället!!




Antagligen årets bästa- thailand!!










Barnvakt åt mina älsklingar, mina små grodor!



En av många TV-spelskvällar



Nej, det här är nog 2009-års bästa! Min lillebror Wille.



Daniel hittar sin nya passion ;)



Ölandsgillet, En hel helg av härligheter!



Patrik friar till Elin (Elin tackar ja)




Matar ankorna



2009 års julgran



Det kom ovanligt mycket snö, dec 2009.



Julafton 2009







jag fyller 23 och lillebror fyller 28 (!?)




Mina älsklingar på nyår..




Senare på nyår..







Hmnn..

Igår var jag och kollade landskamp i handboll, mycket trevligt trots resultatet.

Idag har jag kört bil för typ första gången sedan snön kom och det gick väldigt bra :)

Varför sparar man på så mycket saker? Har börjat rensa uppe på vinden inför flytten och hittat massor roliga saker man trodde man glömt bort och även massa onödiga saker som man har sparat- som man aldrig kommer använda. Idag tog jag ett stort beslut- har slängt (nästan) alla gamla dagböcker. Dom tar väldigt mycket plats men det känns ändå konsigt, dom är ju en del av mig.. jag har sparat alla vykort och brev jag fått sedan jag var liten, jättekul att läsa nu. Så dom sparar jag än så länge.
Jag tycker lite synd om dom som växer upp nu. Dom skickar inte brev och vykort.. dom mailar eller sms:ar. Så när dom växer upp kommer dom inte ha nått att kolla tillbaka så.
Likaså med leksaker. Jag har sparat vissa saker som betytt mycket för mig när jag var liten... men vad ska dom spara på? Bästa TV-spelet eller filmen? Tror verkligen inte dagens barn lider men jag tror att dom kommer att gå miste om lite av det vi har. Minnen i form av brev, vykort och dockhus.

Nej, nu ska jag lag mat- se ya!!

Gott nytt!!

Jag är hemskt ledsen för den dåliga uppdateringen på sistånde!!

Mycket har hänt sedan senast jag bloggade, det har bla blivit ett helt nytt år!! Jag har fyllt ca 23 år och man har börjat jobba igen.

Idag börjar äntligen Paradise Hotel igen. gud, vad jag har längtat :) Ska kolla nu men jag lovar mer uppdatering och kanske lite bilder från julhelgen.

SE YA!!


RSS 2.0